Byggfirma i Uppsala reder ut vad som gäller för ROT-avdrag vid takbyte

När du ska lägga om ditt tak med hjälp av en lokal byggfirma i Uppsala kan du använda dig av ROT-avdrag. Det innebär att du kan göra ett skatteavdrag på en del av arbetskostnaderna. Här kan du läsa mer om hur ROT-avdrag fungerar vid ditt takbyte.

Som fastighetsägare behöver du utföra en del underhåll och renoveringar av din fastighet så att ditt hus dels har ett bra skydd mot väder och vind samt hålls i bra skick. Bland annat behöver du lägga om ditt tak efter ungefär 30 år. Det är ett kostsamt projekt som många drar sig för in i det längsta. Ett otätt tak kan dock leda till att fukt tränger in i fastigheten vilket gör din takomläggning betydligt dyrare.

 

När du lägger om ditt tak kan du erhålla ROT-avdrag för en del av arbetskostnaderna. Du kan kontakta oss på Kärrbäck Service & Entreprenad AB som är en lokal byggfirma i Uppsala för mer information om hur vi kan hjälpa dig med ditt takbyte.

 

Erhålla ROT-avdrag vid takarbeten

Om du väljer att anlita vår byggfirma i Uppsala för din takläggning är du berättigad till att använda ROT-avdrag för ditt projekt. Det du behöver tänka på när du begär en offert av oss är att uppge att du vill använda ROT-avdrag, lämna ditt personnummer och din fastighetsbeteckning. Då kan vi göra ett ROT-avdrag på motsvarande 30 % av våra arbetskostnader, upp till 50 000 kronor, direkt på vår faktura. Det innebär att du inte behöver ligga ute med pengar och att vi tar hand om all administration kring avdraget.

 

Villkor för att använda ROT-avdrag

För att du ska kunna använda dig av ROT-avdrag behöver du uppfylla de villkor som vi listar nedan.

  • Du ska vara ägare av den fastighet där arbetet utförs
  • Du behöver vara myndig eller ska fylla 18 år innan kalenderårets slut.
  • Fastigheten ska vara minst 5 år gammal.
  • Du behöver ha betalt minst motsvarande belopp i skatt
  • Det ska finnas utrymme kvar av de totalt 50 000 kronor som medges i ROT-avdrag varje år.

 

Anlita vår byggfirma i Uppsala för ditt takbyte

Ska du genomföra en takomläggning eller behöver hjälp med andra byggprojekt kan du vända dig till oss på Kärrbäck Service & Entreprenad AB. Vi är en byggfirma i Uppsala som utför tjänster år privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Våra yrkesutbildade och erfarna snickare i Uppsala utför arbetet säkert och enligt gällande branschregler för högsta kvalitet. Använd vårt formulär på sidan för att boka ett kostnadsfritt möte för en diskussion kring ditt takprojekt. 

Boka möte för diskussion kring ditt projekt!

Ska du utföra byggarbeten på din fastighet kan du boka ett kostnadsfritt möte med våra snickare i Uppsala. Då kan vi ta hänsyn till dina önskemål och sedan lämna en offert med ett konkurrenskraftigt pris.